Produktkategori
Kontakt oss

Ningbo Qianhao metall produktet co, Ltd

Legg: No.2086 Ningheng South Road, Hengxi byen, Yinzhou, Ningbo, Zhejiang, 315131, Kina

Kontakter: Roger Jiang

Mobil: +86-13906686835

Tlf: +86-574-88065888 88063688

Faks: +86-574-88471818

Nettsted:http://www.Casting-Steel.com/http://www.cnlongxing.com

E-post:Sale@Casting-Steel.com

Service hotline
+86-574-88065888

Nyheter

Hjem > NyheterInnhold

Valve støpegods analyse og forbedring av vanlige feil

1. stomata

Dette er metall herding prosessen kan ikke rømme gassen igjen i metall inni dannelse av små hull, den indre veggen er glatt, som inneholder gass, ultralyd har en høy Reflektivitet, men også fordi det er i utgangspunktet sfærisk eller ellipsoid, dvs Point-lignende feil, påvirke sin refleksjon amplitude. Stomata i ingot er knust i en området feil av forfalskning eller rulle og er fordelaktig for blir funnet av ultralyd tester.

2. krymping og løs

Kaste eller ingot kjøling størkning, volumet å krympe, i den siste delen av størkning på grunn av flytende metall kan skjemaet en hul-lignende feil. Store og konsentrert hulrom kalles krymping, og små, spredte områder kalles løsnet. De er vanligvis plassert i den siste befestet delen av ingot eller avstøpning center. Den indre veggen er grov og omgitt av mange urenheter og fine porene. På grunn av lov av termisk ekspansjon og sammentrekning, er uunngåelig, men med behandling prosessen metoder har forskjellige form, størrelse og plassering, når det gjelder støping eller ingot kroppen blir ødelagt. I billet smiing, blir ingot gjenværende svinn (krymping rester, residual krymping) hvis det ikke er fjernet fra etableringen.

3. slagg

Slagg i smelteverk prosessen eller ildfast på ovn ovn er ekspandert inn det flytende metallet og er entrained i støping eller ingot kroppen under støping å danne en slagg defekt. Slagg er vanligvis ikke finnes i en eneste stat, ofte i en tett tilstand eller spredt på forskjellige dybder, som ligner volumetriske defekter, men pleier å ha en viss grad.

4. blandet med

(Som oksider, sulfides, etc.) i smelteverk prosessen - ikke-metalliske Inneslutninger eller tilsetningsstoffer av visse komponenter av komponenten metall er ikke helt smeltet og fortsatt til skjemaet metall inkludering som kompakt, høy smelter poeng komponenter - tungsten, molybden, etc.

5. segregering

Segregering i støping eller ingot refererer hovedsakelig til segregering av komponentene dannet under smelteprosessen eller smelting av metall på grunn av den ujevne fordelingen av komponentene. De mekaniske egenskapene av segregerte områder er forskjellige fra hele metall matrix. Forskjellen er utenfor tillatte standard omfanget blir en defekt.

6. casting sprekker

Sprekker i støping er hovedsakelig på grunn av det faktum at krymping stress metall kjøling og størkning overgår ultimate styrken av materialet. Det er relatert til form design og Støpeprosessen støping og sprengning av metall materialet. (Som varme skjørhet når svovel innhold er høy, kaldt skjørhet når fosfor innholdet er høy, etc.). I ingot også produsere aksial intergranular sprekker i oppfølging billet smiing hvis ikke smi, forblir i smiing bli etableringen av interne sprekker.

7. kulde separasjon

Dette er en unik delaminering feil i støping, hovedsakelig knyttet til støping prosessen utformingen av støping, som skyldes sprut, risting, helle eller to tråder av ulike retninger (eller flere tråder)) metall flyt og andre grunner, fordi den flytende metall-overflate som dannet av halvfaste filmen å bo i støping kroppen å danne en membran som område-type mangler.

N

Dette er når stål fra øsen til ingot avstøpning ingot, fordi helle avbrudd, pause og andre grunner, første strømme til flytende metall overflaten i luften raskt avkjølt å danne en oxcide filmen, i fortsatt strømme til nye flytende metall bryte gjennom ingot ingot og dannelsen av en lagdelt (typen) feil, det er i den påfølgende stål ingot billet smiing kan ikke tvinges til å eliminere.

9. Anisotropy

Når avstøpning eller ingot er avkjølt og styrket, er kjøling fra overflaten til sentrum annerledes, som resulterer i ulike krystallografisk strukturer, viser anisotropy av mekaniske egenskaper og fører til anisotropy av akustisk egenskaper, overflaten har forskjellige lyd hastighet og lyd demping. Tilstedeværelsen av denne anisotropy vil påvirke størrelsen på og plasseringen til mangelen på nytt når du vurderer ultralyd inspeksjon av støping.

forbedringstiltak

(1) smelter utstyr på jern flytende komponent av dårlig evnen å oppbacking og stabiliteten på sand mikseren er ikke bra. Sammensetningen av smeltet jern begrenses av faktorene som Cola, ovn type, luft volum og råvarer tilstand. Harpiks sanden påvirkes av faktorer som temperatur, harpiks og tillegg. Som sand ofte går ikke gjennom fornyelse og kjøling seng, slik at sand temperaturen er høy, alvorlig påvirket sand styrken, noe som resulterer i støping sand hevelse alvorlig, pleier øke avstøpning svinn, krymping defekter å.

(2) hulrom i sanden og helle prosessen med virkningen av smeltet jern direkte fører til trachoma og sand.

(3) smeltet jern i smeltende utstyr vil alltid være slagg generasjon, helle smeltet jern i faste og flytende slagg sammen med smeltet jern inn i hulrommet til skjemaet slagg hull.

(4) i produksjonsprosessen, nitrogen innholdet i smeltet jern øker med økende temperatur, og synker med økningen av karbon tilsvarende. Når nitrogen og hydrogen er sammen, er det lett å skjemaet porene, som er den viktigste kilden.

(5) på bunnen av mold er mindre rigid, form før plasseringen av ujevn og deformasjon, noe som resulterer i sand type overflaten ujevn, når av typen opp og ned gapet mellom de større, noe som resulterer i undergrunnen størrelse, dårlig form.

(6) 2.2m kroppen ved foten av sand kjernen i den helle prosess drift ned, er foten av Hovedårsaken til ujevne veggtykkelse. I tilfelle av

Ifølge årsakene til ventilen avstøpning defekter, vi hovedsakelig fra følgende aspekter å ta forbedringstiltak:

(1) riktig økning i jern flytende carbon tilsvarende, bruk av graphitization utvidelse å forbedre Self-fylling kapasiteten av materialet.

(2) Chung for å sikre kompakthet av sand, å øke styrken sand type, og fremme casting fra fylle kapasiteten.

(3) før typen hulrom før spredte sanden blåser rent, og nøye sjekke hulrom.

(4) etter pouring pouring området under strømme til ventilhuset ikke, gate cup og utløp hullene å dekke stramt, for å hindre spredte sand inn.

(5) før pouring solid væske på overflaten av smeltet jern rent; forbedre første helle temperaturen av smeltet jern å redusere tendensen av jernoksid sekundære oksidasjon slagg; ventilen avstøpning så langt som mulig etter første strømme i åpne, etter bruk av et stort antall tynne slagg; 610mm (24 in) F kroppen ventil, for runner fanget leddene, kombinert med andre parametere når helle, i import og eksport ligger i filteret, og mange--flis fanget filter mesh forbedres monolittisk skjemaet å forbedre slagging effekten av den gating system.

(6) råvarer så langt som mulig bruk av karbonstål, kastet vanlige grå jern eller seigjern tilbake for å lade; redusere jern i sveiseavsettet elementer som Cr, Mn og annet innhold, for å redusere jerninnhold på sin egen gass; Og i regnværsdager eller fuktighet av større sesongen, neste kjernen er best å bruke fakkelen til hulrom, sand kjernen overflaten bakt igjen for å redusere mengden av sand gass; Bruk av høy temperatur helle små ventiler, for å forenkle eksos av sin egen væske og redusere slagg generasjon.

(7) helle 1067mm (42 in) F kroppen ventil, behovet for en fast mikser i samme etasje på den samme Chung, type og gulvet bør ikke ha noen avfall; ikke tillatt er å sette andre steder å redusere det forbudt å løfte sand og mold bunnplate sammen for å forhindre deformasjoner av gulvet.

(8) hell 2.2n, ventilhuset i foten av kjernen i kjernen av kjernen sette mengden av harpiks sand og skriver så snart som mulig. I tilfelle av

Etter å ha tatt over forbedringstiltak, totale produksjon av 2413.78t valve, avfall forretningsprosentene 1.15%, den eksterne avfall rate på 1,73%, omfattende skrap frekvensen av 2,88%. Sammenlignet med forbedret skrap hastigheten, avfall internrenten redusert med 2.39 prosentpoeng, eksterne avfall frekvensen senkes med 2,85 prosentpoeng, omfattende vrak satsen redusert med 5,24 prosentpoeng effekten er bemerkelsesverdig.